Η νύχτα της σφαγής: Μια από τις πιο φρικαλέες δολοφονίες στο Χόλιγουντ με θύμα την έγκυο σύζυγο του Roman Polanski

Ο Charles Manson και η «οικογένεια» του την κατέσφαξαν μαζί με φίλους της-ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές φωτογραφίες

Η νύχτα της σφαγής της συζύγου του Polansky

Η 8η Αυγούστου του 1969, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «νύχτα της σφαγής», καθώς έλαβε χώρα μια από τις πιο φρικαλέες, άγριες και σοκαριστικές δολοφονίες του Χόλιγουντ, τρομοκρατώντας μια πλειάδα stars μεγάλου βεληνεκούς της τότε εποχής.

Σαρανταοχώ χρόνια μετά, οι λεπτομέρειες του φονικού με θύτη τον διαβόητο δολοφόνο Charles Manson και την «οικογένεια» του, και θύμα την τότε 26χρονη Sharon Tate, σύζυγο του διάσημου σκηνοθέτη Roman Polanski, συνεχίζουν να προκαλούν ανατριχίλα.

Τα στοιχεία της υπόθεσης, μοιάζουν βγαλμένα από σπλάτερ ταινία, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινά και προκαλούν φρίκη καθώς την νύχτα που κατακρεουργήθηκε, η Sharon Tate ήταν 8,5 μηνών έγκυος στο παιδί του Polanski.

Oι φόνοι έγιναν γνωστοί και ως «Tate Murders», καθώς εκτός από την 26χρονη ηθοποιό και μοντέλο, τραγικό θάνατο βρήκαν άλλοι τέσσερις φίλοι της που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του Polanski και της Tate στην οδό 10050 Cielo Drive, στο Los Angeles.

TA ΠΕΝΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ: O Voityck Frykowski, η Sharon Tate, ο Stephen Parent, ο Jay Sebring και η Abigail Folger

Ο Roman Polanski το μοιραίο βράδυ δεν ήταν σπίτι, καθώς βρισκόταν στην Ευρώπη όπου γύριζε μια ταινία.

Οι φόνοι έγιναν από τον Tex Watson, υπο την πλήρη καθοδήγηση του Charles Manson, ο οποίος από το ράντσο που έμενε με την «οικογένεια» του (όπως αποκαλούσε τα μέλη της συμμορίας του), οδήγησε ως το σπίτι του Polansky και της Tate. Μαζί του, εκτός από τον Tex Watson, ήταν η Susan Atkins, η Linda Kasabian και η Patricia Κrenwinkel.

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Φιλόδοξος μουσικός, ο Manson εκείνη την περίοδο είχε προσπαθήσει να κάνει ένα μουσικό συμβόλαιο με τον δισκογραφικό παραγωγό Terry Melcher, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος ενοικιαστής του σπιτιού του Polansky. Ο Melcher είχε σνομπάρει άγρια τότε τον Manson ο οποίος δυσαρεστήθηκε έντονα. Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες, αναφέρει πως ο Manson «παρήγγειλε» τον φόνο σε αντίποινα για να εκδικηθεί τον δισκογραφικό παραγωγό, καθώς πίστευε ότι ο Melcher έμενε ακόμα σε εκείνο το σπίτι. Ωστόσο δεν γνώριζε πως οι νέοι ενοικιαστές ήταν ο Roman Polanski με την Sharon Tate, τους οποίους πέρασε για τον παραγωγό και την φιλενάδα του.

«ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ»

Την νύχτα της 8ης Αυγούστου του 1969, ο Manson παρήγγειλε στην «οικογένεια» του να μπουν μέσα στο σπίτι και να τους διαλύσουν όλους όσο περισσότερο μπορούν.

Άστεγος, «αποτυχημένος» μουσικός και πρώην κατάδικος, ο Manson είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ετερόκλητο πλήθος απροσάρμοστων, παραβατικών και χίπις, με μότο τους την σεξουαλική απελευθέρωση, τα ναρκωτικά και την παραθρησκεία.

Ως «ηγέτης» της ομάδας, ο Manson είχε καταφέρει να τους πείσει, πως έπρεπε να κάνουν ένα έγκλημα που θα τραβούσε την προσοχή όλου του πλανήτη. Και τα κατάφερε.

Φανατικός οπαδός των Beatles, ο Μanson πίστευε πως κάποια στιγμή η εξέγερση των μαύρων θα κατέστρεφε τον κόσμο των λευκών, και πως η «οικογένεια» του θα ήταν η μόνη που θα επιζούσε.

Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια και η «προφητεία» του δεν «έβγαινε», ο Manson αποφάσισε να δώσει μια ώθηση στα γεγονότα, διαπράττοντας ένα φοβερό έγκλημα, για το οποίο όπως πίστευε, θα κατηγορούνταν οι μαύροι ώστε αυτό να αποτελέσει την αιτία της «επανάστασης» τους.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ 26ΧΡΟΝΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ POLANSKI

Στο σπίτι το βράδυ της δολοφονίας ήταν η 26χρονη Sharon Tate, ο φίλος και πρώην εραστής της Jay Sebring, διάσημος κομμωτής, ο Wojciech Frykowski, φίλος του Polanski και φιλόδοξος σεναριογράφος, και η φίλη του Frykowski, Abigail Folger, κληρονόμος της αυτοκρατορίας του καφέ «Folger».

Ο Polanski όπως γράψαμε και παραπάνω, έλειπε για τα γυρίσματα ταινίας στην Ευρώπη, όπου τον είχε συνοδέψει και η Tate, αλλά επέστρεψε στο Los Angeles τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Όταν οι δολοφόνοι έφτασαν στο σπίτι του ζευγαριού, περίπου τα μεσάνυχτα, ο Watson σκαρφάλωσε σε έναν στύλο και έκοψε τις τηλεφωνικές γραμμές.

Η ομάδα του Manson πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε έναν λόφο στην περιοχή και έφτασε με τα πόδια στο σπίτι.

Ο Watson διέταξε τις γυναίκες να κρυφτούν στους θάμνους. Στη συνέχεια βγήκε έξω από το σπίτι και ανάγκασε έναν οδηγό που πλησίαζε, τον 18χρονο Steven Parent, να σταματήσει με το ζόρι, απειλώντας τον με ένα 22αρι περίστροφο. Ο 18χρονος τρομοκρατημένος παρακάλεσε τον Watson να μην τον βλάψει, λέγοντας πως δεν θα έλεγε τίποτα σε κανέναν. Ωστόσο δεν εισακούστηκε, και ο Watson του έκοψε το λαιμό με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια τον κάρφωσε στην παλάμη, κόβοντας του τους τένοντες, και σκίζοντας το ρολόι του αγοριού από τον καρπό του. Στη συνέχεια, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στο στήθος και στην κοιλιά, διατάζοντας τις γυναίκες να κρύψουν το αυτοκίνητο του νεαρού.

O WATSON

Στη συνέχεια ο Watson διέσχισε το μπροστινό γκαζόν και ζήτησε από την Κasabian να ψάξει να βρει αν υπήρχε κάποιο ανοιχτό παράθυρο του σπιτιού. Αφού το βρήκε, έβαλε την Κasabian να φυλά τσίλιες στην πύλη του σπιτιού και εκείνος μπούκαρε στο εσωτερικό του σπιτιού, βάζοντας την Αtkins και την Krenwinkel να φυλάνε την μπροστινή πόρτα.

Ο WATSON TO 2014

Αρχικά βρήκε τον Frykowski να κοιμάται στο σαλόνι της Tate. Τότε τον κλώτσησε στο κεφάλι, και όταν ο Frykowski τον ρώτησε ποιος ήταν και τι έκανε μέσα στο σπίτι, έλαβε την απάντηση:

«Είμαι ο διάβολος και ήρθα να κάνω δουλειές του διαβόλου».

Η Atkins με την σειρά της βρήκε τα άλλα τρία άτομα που ήταν στο σπίτι και τους οδήγησε όλους στο σαλόνι. Ο Watson έδεσε την Tate και τον Sebring μαζί από τον λαιμό με ένα σχοινί. Όταν ο Sebring άρχισε να διαμαρτύρεται στον Watson για την κακομεταχείριση της εγκυμονούσας Tate, εκείνος τον πυροβόλησε. H Folger, κατάφερε να βγει για λίγο από το σαλόνι και έτρεξε στο υπνοδωμάτιο για να βρει το πορτοφόλι της, απ΄όπου έβγαλε 70 δολάρια για να τα δώσει στους εισβολείς. Αυτό έκανε έξαλλο τον Watson, ο οποίος την μαχαίρωσε 7 φορές.

Εν τω μεταξύ ο Frykowski τα χέρια του οποίου ήταν δεμένα με μια πετσέτα, κατάφερε να ελευθερωθεί και άρχισε να παλεύει με την Atkins η οποία τον μαχαίρωσε στα πόδια. Ενώ προσπαθούσε να τρέξει στην πόρτα για να γλιτώσει, ο Watson τον πυροβόλησε πολλές φορές στο κεφάλι, τον κατακρεούργησε και τον πυροβόλησε άλλες 2 φορές. Μάλιστα ήταν τέτοιο το μένος του, που έσπασε η δεξιά μεριά του πιστολιού του.

Την ίδια στιγμή, η Kasabian που φυλούσε τσίλιες στην πύλη, θορυβημένη από τις φωνές και τους τρομακτικούς ήχους, έτρεξε στο εσωτερικό και σε μια μάταιη προσπάθεια να σταματήσει την σφαγή, είπε ψέματα στους τρεις συνεργούς της πως κάποιος ερχόταν.

Η KASABIAN

H Folger στο ενδιάμεσο, παρά τις εφτά μαχαιριές που είχε δεχτεί, κατάφερε και πάλι να ξεφύγει και βγήκε από ένα υπνοδωμάτιο κατευθυνόμενη στην πισίνα. H Krenwinkel την ακολούθησε, την έπιασε, την μαχαίρωσε και την σκότωσε. Στη συνέχεια ο Watson την έστειλε να ξαναμαχαιρώσει τον Frykowski που χαροπάλευε, άλλες 28 φορές. Συνολικά ο Frykowski μαχαιρώθηκε 51 φορές.

Η ΚRENWINKEL

Η ΝΕΚΡΗ FOLGER

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑΣ TATE

Στο εσωτερικό του σπιτιού τώρα, η Tate παρακαλούσε να την αφήσουν να ζήσει για να φέρει στον κόσμο το μωρό της, ενώ προσφέρθηκε ως όμηρος σε μια προσπάθεια να σώσει την ζωή του αγέννητου παιδιού της. Η επιθυμία της δεν εισακούστηκε όμως, καθώς ο Watson και η Atkins την μαχαίρωσαν 16 φορές.

H ATKINS

H ΑΤΚΙΝS ΤΟ 2009

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-TO ΣΑΛΟΝΙ ΟΠΟΥ ΚΕΙΤΕΤΑΙ ΝΕΚΡΗ Η TATE ΜΕ ΤΟΝ SEBRING ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΜΕΝΗ

Ο Watson αργότερα αποκάλυψε πως ενώ την κατακρεουργούσαν, η Tate έκλαιγε και φώναζε «μαμά! Μαμά!»

Η Atkins μάλιστα φέρεται να της είπε ενώ την σκότωνε:

«Εγώ δεν νοιάζομαι για σένα ή το μωρό σου!»

ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ TATE

Νωρίτερα, καθώς τα τέσσερα μέλη της «οικογένειας» του Manson ξεκινούσαν από το ράντσο για να σκορπίσουν τον τρόμο, ο «αρχηγός» τους ζήτησε μετά την δολοφονία, να αφήνουν ένα σημάδι, ένα μήνυμα μαγισσών.

Χρησιμοποιώντας την πετσέτα με την οποία είχαν δεμένα τα χέρια του Frykowski, η Atkins έγραψε την λέξη «γουρούνι» στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού, χρησιμοποιώντας το αίμα της νεκρής Tate.

H TATE ΕΝΩ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

Κατά την επιστροφή τους στο κοινόβιο, οι δολοφόνοι άλλαξαν ρούχα καθώς ήταν βουτηγμένα στο αίμα και πέταξαν τα όπλα τους στους λόφους.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ:

Ένα ξεχασμένο αποτύπωμα της Atkins σε μια πόρτα τρεις μήνες μετά, οδήγησε τις Αρχές στην «Οικογένεια». Τα μέλη οδηγήθηκαν σε δίκη, καταδικάστηκαν σε θάνατο, αλλά το 1972, από μια αλλαγή στη νομοθεσία της Καλιφόρνιας, οι ποινές μειώθηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Η βαρβαρότητα των φόνων είχε σοκάρει ακόμα και τους έμπειρους ντετέκτιβς της εποχής.

Σύμφωνα με το «Time», οι φόνοι ήταν ακόμα πιο αποκρουστικοί απ΄ότι πίστευαν πολλοί και απ΄ότι η αστυνομία είχε αρχικά αποκαλύψει.

Δεκαετίες μετά, έγινε γνωστό πως η Tate και ο Sebring (με τον οποίο την είχαν δέσει αρχικά) μαχαιρώθηκαν επανειλημμένα. Η οροφή του σπιτιού ήταν γεμάτη από σφαίρες, και το πάτωμα μια λίμνη αίματος. Η Tate βρέθηκε γυμνή και με το ένα στήθος της κομμένο από τις πολλές μαχαιριές. Στην κοιλιά της, ήταν χαραγμένο το «X».

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η SHARON TATE

Γεννημένη στις 24 Ιανουαρίου του 1943, στο Ντάλας του Τέξας, η Tate ήταν μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός. Στις αρχές του ’60 μετακόμισε στο Los Angeles για να ακολουθήσει το όνειρό της στην υποκριτική, και εμφανίστηκε σε μια σειρά ταινιών όπως:

«Eye of the Devil (1966); The Fearless Vampire Killers(1967), που σκηνοθετήθηκε από τον Polanski, Valley of the Dolls (1967), για την οποία πήρε υποψηφιότητα για «Χρυσή Σφαίρα», «The Wrecking Crew (1969) και «The Thirteen Chairs» (1969).

Με τον Polanski παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1968.

Πολλοί πάντως, μιλάνε ακόμα και σήμερα για την «κατάρα» που ακολούθησε τον Polanski μετά την ταινία «Το μωρό της Rosemary» που γυρίστηκε το 1968, θεωρώντας την «υπεύθυνη» για την τραγωδία που τον βρήκε.

Επιμέλεια: Βεργιώτη Χριστίνα
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top