Τέλος στη «χαρτούρα» - Η απόδειξη θα έρχεται μέσω..SMS

H νέα, οικονομική και οικολογική, μορφή παραστατικού για τη συναλλαγή μέσω κάρτας

Τέλος στη «χαρτούρα»  με… SMS αντί για απόδειξη

 Τέλος στη «χαρτούρα» των αποδείξεων στους πελάτες τους έχουν αρχίσει να βάζουν αρκετές επιχειρήσεις, ακόμα και μικρά καταστήματα, όπως  καφέ και ψιλικών, με τη χρήση ειδικού λογισμικού και αντίστοιχων συσκευών POS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη μεγάλη διεύρυνση της χρήσης χρεωστικής κάρτας με τα capital controls οι αποδείξεις ουσιαστικά διπλασιάστηκαν, καθώς το φορολογικό παραστατικό της απόδειξης συνοδεύεται από μία δεύτερη απόδειξη για την τραπεζική συναλλαγή, η οποία πλέον έρχεται στον πελάτη  με… SMS, εφόσον βέβαια έχει δώσει το κινητό του τηλέφωνο στην επιχείρηση.  Η ίδια δυνατότητα υπάρχει και για την αποστολή της απόδειξης με e-mail.

Τα οφέλη είναι προφανή  για την επιχείρηση (η οποία με ένα «πακέτο» SMS σε φθηνή τιμή έχει οικονομία σε σχέση με τα έξοδα εκτύπωσης), τον πελάτη (που γλιτώνει μία χάρτινη απόδειξη ανά συναλλαγή με κάρτα) αλλά και το περιβάλλον (λόγω της εξοικονόμησης χαρτιού).

Όπως  δηλώνει πάντως στο star.gr  ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Νίκος Κουγιουμτζής, η μέθοδος αυτή είναι ακόμη στα «σπάργανα» και δεν την έχουν υιοθετήσει πολλές  επιχειρήσεις. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η  απόδειξη της ταμειακής μηχανής (και όχι της POS για τις κάρτες)  είναι σε κάθε περίπτωση υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο και ο πελάτης οφείλει να την έχει μαζί του κατά την έξοδο από το κατάστημα. Η συγκεκριμένη απόδειξη αποτελεί φορολογικό παραστατικό και δεν μπορεί να εκδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή.                           

       

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top