Πατάει γκάζι η εφορία: Τέσσερις κινήσεις για κατασχέσεις-εξπρές

Στριμώχνει τους κακοπληρωτές η ΑΑΔΕ

Τέσσερις κινήσεις για κατασχέσεις-εξπρές από εφορία
Να στριμώξει τους κακοπληρωτές με τέσσερις κινήσεις-ματ φιλοδοξεί η εφορία.
 
Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ετοιμάζει παρεμβάσεις εντός του 2017 για να αυξήσει το ποσοστό της φορολογικής συμμόρφωσης και εισπραξιμότητας των φόρων.
 
 
Αυτές περιλαμβάνουν:
 
- Τη διασύνδεση του Taxis με το πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου. Στην ΑΑΔΕ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να καθυστερήσουν τον εντοπισμό των ακινήτων τους από τη φορολογική διοίκηση αλλά και να αποφύγουν την πληρωμή του συνόλου του ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί.
 
- Την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την προστασία των τραπεζικών θυρίδων από το άνοιγμα και τη δέσμευση. Οι ενδείξεις που υπάρχουν στη φορολογική διοίκηση είναι ότι σε τραπεζικές θυρίδες φυλάσσονται από οφειλέτες της εφορίας αλλά και γενικά φορολογούμενους που ελέγχονται για φοροδιαφυγή σημαντικά ποσά σε μετρητά καθώς και τιμαλφή και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
 
- Επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φορολογούμενων που διατηρεί στα αρχεία της η φορολογική διοίκηση.
 
- Πραγματοποίηση εντός του 2018 τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών κλήσεων από τη φορολογική διοίκηση σε φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top