Υπουργείο Εργασίας: Συνολική λύση για όσους είχαν αδίκως παρακρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ

Διαψεύδει ότι ο υφυπουργός Πετρόπουλος κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις για επιστροφή εισφορών στα Ταμεία

Υπουργείο Εργασίας:Συνολική λύση για παρακρατησεις ΑΚΑΓΕ

Συνολική θα είναι η λύση για τους συνταξιούχους οι οποίοι υπόκεινται αδίκως σε παρακρατήσεις στις συντάξεις του υπέρ ΑΚΑΓΕ. Έτσι, δεν χρειάζεται να γίνονται αιτήσεις γι' αυτό το λόγο, όπως ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπ. Εργασίας. Μάλιστα, κατηγορεί για ''ανευθυνότητα'' και ''προχειρότητα'' τη ΝΔ και μερίδας του Τύπου, αναφορικά με τα όσα καταλογίζει ότι δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Σύμφωνα με το Υπ. Εργασίας, η αξιωματική αντιπολίτευση και ελάχιστοι αρθρογράφοι ασκούν κριτική επί μίας δήλωσης που ουδέποτε έγινε και μιας απόφασης που ουδέποτε ελήφθη. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα Ταμεία για την επιστροφή εισφορών. Το αντίθετο!

• Στις 8/3/18, έπειτα από συνάντηση του κ. Πετρόπουλου με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, το Υπουργείο Εργασίας με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Ταμείων, αποφασίστηκε η δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων».

• Σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι ειδικά για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ «δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση. Διότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top