Και μια καλή είδηση: Αυξήσεις μισθών έως 12% στον ΟΤΕ!

Με τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Και μια καλή είδηση: Αυξήσεις μισθών έως  12% στον ΟΤΕ!

Υπεγράφη  νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΟΤΕ Α.Ε. και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διετούς διάρκειας, με αναδρομική ισχύ από 1.1.2018.

Η νέα Σύμβαση αποτελεί επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ στη νέα γενιά, καθώς εξασφαλίζει σημαντική αύξηση έως και 12% του καθαρού εισοδήματος για τους νέους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε. (πρόσληψη από 2015 και μετά). Ειδικότερα, η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει:

•        Αύξηση 2% του μισθού τους από 1.1.2018

•        Επιπλέον αύξηση 3% από 1.1.2019

•        Έως €500 ετησίως σε κουπόνια, ανάλογα με το ύψος του μισθού του νέου εργαζομένου.

Με τη νέα EΣΣΕ, ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζομένου αυξάνεται σε 793€ για το 2019, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.  

Για τους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε. που προσλήφθηκαν πριν από το 2015, η νέα ΕΣΣΕ, μεταξύ άλλων, προβλέπει για την επόμενη διετία:

•        Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.

•        Μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας 35 ωρών.

•        Αύξηση 1% του μισθού από 1.1.2018 σε σχέση με το επίπεδο που είχε διαμορφωθεί την 30.12.2017, και επιπλέον αύξηση 0,5% από 1.1.2019.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κλιμακωτή προσαρμογή της αποζημίωσης αποχώρησης από την εταιρεία στα δεδομένα της αγοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top