Προσοχή στις φετινές φορολογικές δηλώσεις: Τα λάθη κοστίζουν ακριβά

Τι αλλάζει για τα ζευγάρια και το «μυστικό» αν δεν συμπληρώνει ο ένας σύζυγος το αφορολόγητο

Μια παγίδα για τα παντρεμένα ζευγάρια κρύβει η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει να καταχωρίσουν τις αποδείξεις σε ξεχωριστό κωδικό ο καθένας.

Διαβάστε επίσης: H παγίδα των αποδείξεων των συζύγων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

«Χωριστά ο σύζυγος,  χωριστά η σύζυγος , αλλά προσοχή μεγάλη: Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ένας από τους δυο δεν συμπληρώνει το αφορολόγητο μπορεί ο άλλος να τον ενισχύσει δίνοντας του αποδείξεις που του περισσεύουν» δήλωσε  στο Star ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.  

 Εάν όμως  δε συμπληρώσετε το ποσό για το «χτίσιμο»  του αφορολόγητου σας περιμένει πρόστιμο ίσο με το 22% του φόρου για το ποσό που δεν έχετε συμπληρώσει .

Οι χάρτινες αποδείξεις δεν μετρούν πλέον,  αφού το αφορολόγητο οικοδομείται μόνο με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το πλαστικό χρήμα άλλωστε βοήθησε να αυξηθούν τα έσοδα του ΦΠΑ κατά  20% το πρώτο εννεάμηνο του 2017.

Όπως δηλώνει στην κάμερα του Star η ιδιωτική υπάλληλος  Χριστίνα Ντερέκου, «ακόμα και για ένα εμφιαλωμένο νεράκι  θα δείτε,  χωρίς υπερβολή,  να χρησιμοποιεί ο άλλος κάρτα για να πληρώσει και φυσικά να ζητήσει απόδειξη».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top