Σαφάρι για 1,2 δισ. ευρώ από οφειλέτες Ταμείων

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών ετοιμάζει κατασχέσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες

Σαφάρι για 1,2 δισ. ευρώ από οφειλέτες Ταμείων

Ακόμη πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης για τις εισπράξεις από οφειλές από το (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) φέτος.

Όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο, στόχος είναι η είσπραξη 1,2 δισ. ευρώ εντός του 2018, από 1,052 δισ. ευρώ το 2017 αλλά και η αυστηροποίηση του πλαισίου με άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά των οφειλετών που δεν προχωρούν σε ρύθμιση ή εξόφληση (εντός 3 μηνών από την ένταξη των οφειλετών στο Κ.Ε.Α.Ο.) αλλά και λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης εντός 70 ημερών μετά από απώλεια ρύθμισης.

Κύρια αντικείμενα ενδιαφέροντος για το 2018 είναι η εντατικοποίηση της παρακολούθησης των ληφθέντων αναγκαστικών μέτρων με σκοπό την ποσοτική και ταυτόχρονα ποιοτική αύξηση για καλύτερη απόδοση αυτών, η διαχείριση των αιτήσεων για εξωδικαστική ρύθμιση του Ν.4469/2017 και η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της κατηγοριοποίησης βάσει βιωσιμότητας (triage) με σκοπό την λήψη στοχευμένων αναγκαστικών μέτρων.

Το ΚΕΑΟ μέσα στο 2018 αναμένει σημαντικό αριθμό αιτήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης. Παράλληλα θα γίνουν προσπάθειες για βελτίωση των διαδικασιών παρακολούθησης και ελέγχου των ρυθμίσεων.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top