«Βρέχει» αυξήσεις έως 14% στους μισθούς στα ΕΛΤΑ -Ταχυμεταφορές

Καταργείται το τρίμηνο υποχρεωτικής διακοπής μεταξύ συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο

Στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ- Κούριερ έπεσε το τυχερό φλουρί, καθώς κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας άκουσαν τον Πρόεδρο της εταιρίας να τους προαναγγέλλει αυξήσεις μισθών ως 14%, αλλά και προσλήψεις.

«Προφανώς μπορεί να ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα οι χαμηλοί μισθοί, αλλά από κάπου, έχω την αίσθησ, ότι πρέπει να ξεκινήσει, όταν κάτι πάει καλά, να γυρίζουμε και στους εργαζόμενους ένα κομμάτι μισθού» δήλωσε  ο Αντώνης Φειδοπιάστης, πρόεδρος της ΕΛΤΑ- Ταχυμεταφορές:

Αυξήσεις μισθών 6 ως 14%, στους περίπου 160 υπαλλήλους και 100 νέες προσλήψεις, συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα το επιχειρησιακό σχέδιο της διοίκησης. Οι Ταχυμεταφορές είναι Ανώνυμη Εταιρία και σημείωσε κέρδη περίπου 300.000 ευρώ το 2017. Παραμένει θυγατρική των ΕΛΤΑ και βασικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Η διαχείριση των μετοχών έχει περάσει, πλέον, στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

 ΣΤΑ 800 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Αυτή ακριβώς η σχέση με τη μητρική εταιρία των ΕΛΤΑ, με τις πολλές ζημιογόνες χρήσεις και τις εγγενείς αδυναμίες, είναι που προκάλεσε και τις περισσότερες συζητήσεις. Ο αντίλογος είναι ότι οι αμοιβές στις Ταχυμεταφορές είναι πολύ χαμηλές.

Q Φώτης Γεωργόπουλος, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ – Ταχυμεταφορές  δηλώνει: «Ο μέσος μισθός είναι 800- 900 ευρώ, ακαθάριστα. Εμείς αγωνιζόμαστε και για τους δικούς μας εργαζόμενους και για όλους τους εργαζόμενους».

 ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Όσον αφορά στις 100 προσλήψεις, η σχετική προκήρυξη είναι προ των πυλών.

ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εν τω μεταξύ, με τροπολογία, καταργείται το τρίμηνο που πρέπει να μεσολαβεί για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί  την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι»  σε χιλιάδες συμβασιούχους

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top