Ζούγκλα η αγορά εργασίας και εφιάλτης η ανεργία

Άπιαστο όνειρο η ασφάλιση- «Φιλοδώρημα» οι μισθοί

Τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας και ιδιαίτερα για τους νέους , ανέλυσε η  Κατερίνα Παναγοπούλου, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Ραγδαία είναι η επιδείνωση στις συνθήκες της αγοράς εργασίας, όπως συμπεραίνει έρευνα της εταιρίας MARC με το 57% όσων προσελήφθησαν τους τελευταίους 12 μήνες να δηλώνουν πως εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους μάλιστα (32%) αναφέρει πως το αντικείμενο της  εργασίας του δεν έχει καμία σχέση με εκείνο των σπουδών του.

Ο 1 στους 4 εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 35 ετών  (25,3%) δεν έχει πλήρη ασφάλιση,  ενώ το 10,3% ασφαλίζεται για λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά δουλεύει. Την ίδια ώρα οι μισθοί -φιλοδώρημα είναι σχεδόν ο κανόνας για τους νεοπροσληφθέντες , αφού κάτω των 500 ευρώ  παίρνει το 42,1% όσων βρήκαν δουλειά το τελευταίο 12μηνο. 

 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Οι 6 στους 10 δήλωσαν πως παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας περισσότερο από δύο χρόνια.  Επίδομα ανεργίας λαμβάνει ο  1 στους  10 ανέργους.

Όσο για τις συνθήκες διαβίωσης; 4 στους 10 ανέργους δήλωσαν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι τους,  ενώ  1 στους 2 αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top