Διπλές εισφορές για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες από τον Απρίλιο!

Επιβαρυμένες και οι τρέχουσες εισφορές λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού

Διπλές εισφορές θα πληρώνουν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες από τον Απρίλιο, ενώ οι τρέχουσες εισφορές θα είναι επιβαρυμένες λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού.

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου,  όλα αυτά θα συμβούν διότι θα γίνει ο συμψηφισμός με τα εισοδήματα του 2016.

 Μέχρι τώρα οι επαγγελματίες πλήρωναν εισφορές με βάση τα εισοδήματα που είχαν το 2015. Τώρα γίνεται ο συμψηφισμός και οι ασφαλισμένοι που είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2016 από το 2015, θα πληρώσουν το υπόλοιπο σε πέντε δόσεις, από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο. Έτσι , για 5 μήνες θα πληρώνουν διπλή εισφορά!

 Αντίθετα οι ασφαλισμένοι που έχουν δηλώσει το 2016 μικρότερο εισόδημα από αυτό του 2015 θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέχρι και τον Μάιο.

Τώρα,  όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες θα δουν με τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ που θα ανέβουν μετά την Καθαρά Δευτέρα, την αύξηση των εισφορών που προβλέπει ο νέος τρόπος υπολογισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι εισφορές  θα υπολογίζονται επί του μικτού εισοδήματος μαζί με τις εισφορές του προηγούμενου έτους. Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν εισφορά επί της εισφοράς! Ειδικά για το 2018 οι εισφορές θα υπολογιστούν στο 85% του εισοδήματος ενώ από το 2019 στο 100%,  άρα θα αυξηθούν κι άλλο!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top