Χρέη σε Εφορία - Ταμεία: Ανοίγει η ηλεκτρονική πύλη για τις 120 δόσεις

Και πρόσκληση για κούρεμα οφειλών από κάρτες και καταναλωτικά δάνεια

Με το... δάκτυλο στο κουμπί περιμένουν χιλιάδες επαγγελματίες να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για τις 120 δόσεις. Την ίδια ώρα, η μία μετά από την άλλη, οι τράπεζες προσπαθούν να δελεάσουν με μεγάλο "κούρεμα", όσους έχουν "κόκκινα" καταναλωτικά δάνεια.

Όπως τόνισε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, «σωσίβιο»  στη ρύθμιση των 120 δόσεων βλέπουν οι καταχρεωμένοι επαγγελματίες, που βουλιάζουν υπό το βάρος φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ κάνουν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουν τα τελευταία τεχνικά εμπόδια και να λειτουργήσει η ειδική πλατφόρμα. Στόχος είναι να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων μετά από τις 5 Φεβρουαρίου. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων εκτιμούν, πάντως, ότι το 75% των μικρομεσαίων θα μείνουν εκτός ρύθμισης, λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ... "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΣ- ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Μια τελευταία ευκαιρία για γενναία ρύθμιση σε "κόκκινα" δάνεια, πριν πουληθούν σε ξένα funds, δίνει μια ακόμα συστημική τράπεζα. Το δέλεαρ είναι «κούρεμα» 60 με 70% σε «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες και η σχετική επιστολή αφορά σε περίπου 180.000 δανειολήπτες. Το σύνολο αυτών των οφειλών, υπολογίζεται σε περίπου 1,5 δισ ευρώ.

ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝΦΙΑ ΜΕ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ 6 ΠΕΡΙΟΧΕΣ

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ" λέει η παροιμία κι έτσι μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, ήρθε η ώρα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας,  που δικαίωσε προσφυγές πολιτών για αλλαγή αντικειμενικών αξιών σε 6 περιοχές της Ελλάδας. Όσοι περιμένουν, πάντως, επιστροφές φόρου από τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει να το ξεχάσουν, καθώς θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές του φόρου.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top