Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ και επιστροφή φόρων για ακίνητα σε τρεις περιοχές της χώρας!

«Παγώνει» μέχρι την Παρασκευή 2/2/ 2018 η δυνατότητα υποβολής των Ε 9 για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ και επιστροφή φόρων σε 3 περιοχές

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ και επιστροφή φόρων θα γίνει για ακίνητα σε τρεις περιοχές της χώρας!

Η νέα εκκαθάριση θα γίνει βάσει των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων τις οποίες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών,  μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα εκκαθάριση βεβαίωσης ΦΑΠ ετών 2010, 2011, 2012 και 2013 για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και ΕΝΦΙΑ ετών 2014, 2015, 2016 και για τα φυσικά και για τα νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητο που, ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Για το λόγο αυτό, από σήμερα 29/1/2018 στις 17:00 έως και την Παρασκευή 2/2/2018 στις 22:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Ε9 στα κατά περίπτωση έτη και μόνο για τους φορολογούμενους που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα εκδοθούν νέες πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου ΕΝΦΙΑ έτους 2017 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο που:

- είναι εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

- είναι εντός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και βρίσκεται στους Οικισμούς Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών Ν. Φωκίδας,

- ως Τιμή Ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας του λαμβάνεται η τιμή της Β΄ και Στ΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ή η τιμή της Α΄ και Γ΄ Ζώνης της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top