Mόλις ένας στους πέντε ιδιοκτήτες μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2018

Προτιμούν να νοικιάζουν σπίτια παρά να έχουν

Μόνο ο ένας στους 5 ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταφέρει να πληρώσει φέτος τον ΕΝΦΙΑ,  όπως προκύπτει από έρευνα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών. Οι περισσότεροι προτιμούν να νοικιάζουν πλέον τα σπίτια τους παρά να μένουν σε αυτά, ενώ και τα ενοίκια πλέον είναι αυξημένα έως και 10% .

Διαμέρισμα 100 τ. μ. στο κέντρο του Κολωνακίου σε πολυκατοικία 35 ετών αλλά πλήρως ανακαινισμένο, ενώ το 2016 είχε ενοίκιο 950 ευρώ,  τώρα η τιμή του πλησιάζει τα 1.100,  όπως λέει ο μεσίτης που το διαπραγματεύεται.

 «Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ενοίκια τις συναντούμε στο κέντρο της Αθήνας σε υψηλούς ορόφους,  δηλαδή πάνω από τον τέταρτο και όπου υπάρχει κοντά συγκοινωνιακό μέσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων», εξηγεί η Σταυρούλα βαμβακά, πρόεδρος μεσιτικής εταιρείας.

Μόλις ενας στους πέντε ιδιοκτήτες λέει ότι μπορεί φέτος να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Το 25,4% αναφέρει ότι δεν θα τα καταφέρει, το 38,3% ότι θα δυσκολευθεί, ενώ  το 21% δεν γνωρίζει.

 «Το κύμα πλειστηριασμών των τελευταίων μηνών αλλά και η υπερφορολόγηση,  ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή,  μας κάνει ενοικιαστές μέσα στο ίδιο μας το σπίτι», λέει ο Γιώργος Ματσιώτας, δικηγόρος.

Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης πλέον μειώθηκε κατά 9 μονάδες περίπου μέσα σε ένα χρόνο,  ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top