Πιο χαμηλά - πιο χαμηλά το spread: Στις 309 μονάδες

Στο επίπεδο του 2005 το δεκαετές ομόλογο

Πιο χαμηλά –πιο χαμηλά το spread: Στις 309 μονάδες

Την ώρα που οι πληροφορίες οικονομικών παραγόντων αναφέρουν πως ο ΟΔΔΗΧ θα κινηθεί σε τρία στάδια με ισάριθμες εξόδους στην αγορά, το spread βρίσκεται πλέον μερικές μονάδες πάνω απο το επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 300 μονάδων και να γράψει… πρώτο αριθμό εκατοντάδων το «2».

Συγκεκριμένα απο το πρωί το spread κινείται στις 309 μονάδες.

Με άλλα λόγια έπιασε το ίδιο επίπεδο (309 μονάδες βάσης) όπου βρισκόταν στις 10 Μαρτίου  2010, όπως ενημέρωσε χθες το star.gr

Παράλληλα, τα επιτόκια των ομολόγων συνεχίζουν την διαρκή και σταθερή αποκλιμάκωσή τους και σήμερα το δεκαετές καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό στο 3,67%, λίγο πάνω απο το 3,52% που ήταν την 1η Δεκεμβρίου 2005.

Όσο για τις πληροφορίες περί τριών διαδοχικών «εξόδων» στις αγορές, αυτές κάνουν λόγω για την έκδοση ενός επταετούς ομολόγου –σύντομα-, ενός ετήσιας διάρκειας εντόκου γραμματίου , που δεν υπάρχει σήμερα αφού το μεγαλύτερης διάρκειας έντοκο γραμμάτιο είναι 6 μηνών και ενός τριετούς διάρκειας ομόλογο.

Απο το επταετές  οι προβολές που γίνονται είναι για άντληση 3 δις ευρώ , ενώ απο 5 έως 9 δισ ευρώ υπολογίζεται να αντληθούν απο τις δύο άλλες εκδόσεις.

Με αυτά τα 9 δις  και άλλα τόσα  που μπορεί να πάρει απο τον ESM , υπολογίζει σε ένα μαξιλάρι ασφαλείας το μέγιστο ύψους 18 δις ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top