Καμπανάκι της Λαγκάρντ από το Νταβός για την παγκόσμια οικονομία

«Ίσως η επόμενη κρίση να είναι πιο κοντά απ' όσο πιστεύουμε» προειδοποίησε και ο διευθυντής έρευνας του ΔΝΤ

Καμπανάκι Λαγκάρντ από το Νταβός για παγκόσμια οικονομία

Αναθεώρηση προς τα πάνω των προοπτικών ανάπτυξης και για την Ευρωζώνη αλλά και καμπανάκι κινδύνου της Κριστίν Λαγκάρντ, από το Οικονομικό Forum του Νταβός, σχετικά  με τις προοπτικές της παγκόσμιας   οικονομίας.

«Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα τη χρονιά μπροστά μας. Η μακρά περίοδος χαμηλών επιτοκίων δημιούργησε "ευαισθησίες" στο τραπεζικό σύστημα. Βλέπουμε αύξηση χρέους σε πολλές χώρες» προειδοποίησε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.   

(PHOTO: AP IMAGES)       

«Τώρα είναι η ώρα να διορθώσουμε τις "στέγες" μας. Τώρα είναι η ευκαιρία για δύσκολες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που αλλιώς δεν θα γίνουν ποτέ» επισήμανε η Λαγκάρντ, η  οποία ζήτησε επίσης η  ανάπτυξη  να γίνει πιο συνολική (όσον αφορά την απασχόληση των νέων και των  γυναικών, αλλά και να υπάρξει  διεθνής συνεργασία κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

 «Ίσως η επόμενη κρίση να είναι πιο κοντά απ' όσο πιστεύουμε» προειδοποίησε επίσης ο Μορίς Όμπσφελντ, Διευθυντής Έρευνας και Οικονομικός Σύμβουλος του ΔΝΤ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top