Εκτός κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ 100.000 δικαιούχοι!

Μόνο με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια φθηνό ρεύμα στους πολύτεκνους

Περίπου 100.000 δικαιούχοι αποκλείονται από το κοινωνικό τιμολόγιο , αφού αυστηροποιούνται τα κριτήρια ένταξης. Σήμερα είχαμε μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία στη ΔΕΗ καθώς πολλοί καταναλωτές έσπευσαν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, με το που πήραν είτε τη σύνταξη είτε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, έτσι ώστε να μην καλωσορίσουν τη νέα χρονιά  στο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμη:

Ουρές στα κεντρικά της ΔΕΗ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Οι 100.000 δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου αναμένεται να αποκλειστούν καθώς μπαίνουν  τέσσερις «κόφτες»:   

-Τα αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια με εισόδημα  έως 9.000 ευρώ  (για μονοπρόσωπο νοικοκυριό)

 -Τα περιουσιακά κριτήρια, για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 120.000 ευρώ

 -Τα όρια κατανάλωσης  (έως 1.400 κιλοβατώρες το τετράμηνο)

 -Για πρώτη φορά θα συνυπολογίζονται, τα χρήματα και τα ακίνητα που διαθέτουν όσοι φιλοξενούνται από τον κύριο δικαιούχο.

ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Στους χαμένους  και οι πολύτεκνοι. Μέχρι σήμερα είχαν έκπτωση στο ρεύμα λόγω ειδικού τιμολογίου. Πλέον όμως θα υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Έτσι,  πολλοί δε θα μπορούν να πιάσουν τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Αρκετοί καταναλωτές της ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι οι κόφτες που μπαίνουν στο κοινωνικό τιμολόγιο επηρεάζουν κυρίως τα μεσαία εισοδήματα τα οποία,  όπως λένε,  έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ

Όσοι πάντως καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα έχουν γενναίες εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Οι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος θα έχουν έκπτωση 35%,  ενώ για όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης η έκπτωση θα φτάνει το 70%. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top