«Λουκέτο» σε δυο μαγαζιά στα Χανιά για φορολογικές παραβάσεις

Οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες

Λουκέτο σε 2 επιχειρήσεις στα Χανιά

Στο «σφράγισμα» δύο καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή των Κουνουπιδιανών και το παλιό λιμάνι των Χανίων προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Ύστερα από ελέγχους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των δύο επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Απόφαση ΑΑΔΕ για ευνοϊκότερες κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις

 

Εν τω μεταξύ, να σημειώσουμε πως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή για την εφαρμογή του ν. 4509/2017 ως προς την επιβολή της επιεικέστερης κύρωσης για φορολογικές παραβάσεις.

Με την εν λόγω διάταξη μειώνονται αναδρομικά τα πρόστιμα και επί εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για χρήσεις προγενέστερες του 2014, εφόσον συνεπάγονται επιεικέστερη μεταχείριση του φορολογουμένου.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίκης ή την εξέταση της ενδικοφανούς προσφυγής. Στο εξής, για αυτές τις υποθέσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο έως το 50% επί της διαφοράς φόρου που θα προκύπτει από τον έλεγχο της Φορολογικής Αρχής πλέον τόκου 8,76% ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, και για τις χρήσεις έως το 2013, επιβάλλονταν πρόσθετοι φόροι με «πλαφόν» μέχρι και το 120%.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top