Ανοίγει τις επόμενες μέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

"Ομπρέλα" για φιλοξενούμενους, άνεργους, άστεγους

Με το βίντεο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, το φετινό κοινωνικό μέρισμα διαφημίστηκε με ένα μάλλον ασυνήθιστο τρόπο.

Η υπουργική απόφαση, πάντως, αναφέρει:

«Στα εισοδηματικά κριτήρια συμπεριλαμβάνονται και τα τεκμήρια και όλα τα κοινωνικά επιδόματα, ακόμα κι αν εξαιρούνται από φόρο».

Ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα πάρει μέρισμα από 450 ως 250 ευρώ, αν το περσινό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, η αξία της ακίνητης περιουσίας τις 120.000 ευρώ και οι τραπεζικές καταθέσεις τις 9.000 ευρώ

Οικογένεια με 2 παιδιά, θα λάβει ενίσχυση 900 ως 500 ευρώ, αν το οικογενειακό εισόδημα του 2016 ήταν ως 18.000 ευρώ, η αξία των ακινήτων ως 165.000 ευρώ και οι καταθέσεις ως 18.000 ευρώ.

Οι φιλοξενούμενοι των νοικοκυριών, θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου η ΑΑΔΕ να πάρει και να επεξεργαστεί από το TAXIS όλα τα στοιχεία τους. Όσοι έμειναν άνεργοι μέσα στο 2017 δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού αυτό θα συνυπολογιστεί στα εισοδηματικά κριτήρια και δεν θα χάσουν την ενίσχυση. Για πρώτη φορά θα πάρουν μέρισμα και οι άστεγοι, αν έχουν καταγραφεί στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση όσοι είναι συνταξιούχοι, μόνοι, άνω των 70 ετών.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top