Το πλήρωσες, το’ παιξες; Στις 30/11 κληρώνει η λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών!

Και σούπερ-λοταρία για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα Χριστούγεννα για 9 εκ. ευρώ!

Στις 30 Νοεμβρίου κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να διεξαχθεί  η πρώτη κλήρωση από το Υπουργείο Οικονομικών για αποδείξεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, αν και σύμφωνα με την  ανακοίνωση του υπουργείου υπάρχει ακόμα «κενό» για τις συναλλαγές που διενεργούνται με μεταφορά ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό και όχι με κάρτες.

Η πρώτη κλήρωση θα γίνει για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου,  ενώ όλες οι ηλεκτρονικές πληρωμές των πρώτων εννιά μηνών θα συμπεριληφθούν στη σούπερ λοταρία των Χριστουγέννων, η οποία θα κληρώσει 9 εκατ. ευρώ!

Σχετικά με τους  επαγγελματικούς λογαριασμούς, πηγές  του  Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι οι τράπεζες μπορούν να «αναγνωρίσουν» τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω καρτών, αλλά όχι και σε ποιες περιπτώσεις οι μεταφορές ποσών μέσω λογαριασμών αποτελούν πληρωμές από πελάτες ή άλλη συναλλαγή.

Το πρόβλημα αυτό αναμένεται πάντως να αντιμετωπιστεί με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, ενώ στην περίπτωση αυτή οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πληρωμές μέσω μεταφοράς όχι μόνο για το επόμενο διάστημα αλλά και αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει επίσης ότι από τις 10 Νοεμβρίου 2017 έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. Οι πληροφορίες θεωρούνται απαραίτητες,  ώστε να απεικονίζονται όσο το δυνατόν πιο ορθά οι συναλλαγές που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών για το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων.

Για τον ίδιο λόγο,  το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, ώστε οι συναλλαγές  τους να συμπεριληφθούν στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top