Ξεκίνησε το πρόγραμμα: Προσλήψεις με 12μηνες συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 ανέργους

Αφορά ηλικίες από 30 έως 49 ετών

Ξεκίνησε το πρόγραμμα: Προσλήψεις με 12μηνες συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 ανέργους

Σε ισχύ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρεςτο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών.

Εξ αυτών, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). 

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι προσλήψεις θα είναι 12μηνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα υποχρεούνται να κρατήσουν χωρίς επιχορήγηση για ακόμη 3 μήνες τους προσληφθέντες, εάν αυτοί ήταν μη μακροχρόνια άνεργοι. Αν οι προσληφθέντες ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία υποχρέωση μετά το τέλος του προγράμματος.

Ποιους αφορά

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

α) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

β) Μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

γ) Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς τα κατώτατα χρονικά όρια ανεργίας των δύο προηγούμενων περιπτώσεων (α, β).

δ) Άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας (1) ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».

Το ποσό που επιδοτείται

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται:

α. Στο ποσό των 15 € για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξη τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα. 

β. Στο ποσό των 18 € για την πρόσληψη μακροχρονίων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών πριν από την υπόδειξη τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.

γ. Στο ποσό των 22 € για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς τα κατώτατα χρονικά όρια ανεργίας των δύο προηγούμενων περιπτώσεων (α, β) και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top