Ανοίγουν 42.685 θέσεις εργασίας μέσα στον Νοέμβριο

Τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Ανοίγουν 42.685 θέσεις εργασίας μέσα στον Νοέμβριο

Τρία νέα προγράμματα για 42.685 νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν εντός του Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ.

Όπως διευκρίνισε χθες η διοικήτρια του Οργανισμού κα Καραμεσίνη, ρα προγράμματα αφορούν:

1. Επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης 15.000 ανέργων 30 έως 49 ετών. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ οι 5.000 από τις 15.000 θέσεις θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Ωφελούμενοι είναι: α) οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 3 μήνες, β) οι μακροχρόνια άνεργοι και γ) οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

2. Β’ κύκλος Κοινωφελούς Εργασίας. Ξεκινά εντός του πρώτου 15νθημέρου του Νοεμβρίου και αφορά 7.685 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε 34 δήμους με 8μηνη απασχόληση και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

3. «Πρώτη πρόσληψη». Το πρόγραμμα που έρχεται εντός του Νοεμβρίου θα αφορά καταρχήν 20.000 ανέργους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν ώστε να προσληφθούν ως οι «πρώτοι εργαζόμενοι» νέων επιχειρηματιών έως 35 ετών. Έτσι οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι θα κάνουν το πρώτο βήμα τους προς την επιχειρηματικότητα σε ασφαλές περιβάλλον. Προβλέπεται η επιδότηση του 50% του μεικτού μισθού μέχρι και το όριο των 500 ευρώ τον μήνα. Η επιδότηση διαρκεί για 18 μήνες αν ο άνεργος είναι κάτω των 29 ετών και 12 μήνες αν είναι πάνω από 30 ετών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top