Μέχρι και τσάντες ανοίγουν οι «ράμπο» του Λιμενικού για να βρουν αποδείξεις!

Συνεχείς οι έλεγχοι σε πλοία, νησιά και τουριστικές περιοχές

 «Επί ποδός»  τα συνεργεία του Λιμενικού και του υπουργείου Οικονομικών απο το πρωί με συνεχείς ελέγχους στα πλοία αλλά και σε τουριστικές περιοχές,  καθώς τις ημέρες αυτές κορυφώνεται η έξοδος του Αυγούστου.

Αιχμή του δόρατος η μη έκδοση αποδείξεων, ενώ οι λιμενικοί δεν δίσταζαν να ανοίγουν και…  τσάντες επιβατών, όπως έχει καταγράψει η κάμερα του Star,  για να διαπιστώσουν αν υπάρχει η σωστή απόδειξη για τα είδη που αγόραζαν!   

Οι άνδρες του Λιμενικού ανοίγουν τσάντες επιβατών  και ψάχνουν τις αποδείξεις στα πλοία που αναχωρούσαν σήμερα απο το λιμάνι του Πειραιά με πληρότητα που αγγίζει το 100%. Άνοιγαν  ταμειακές μηχανές και ζητούσαν αποδείξεις απο εμφιαλωμένα νερά και καφέδες.

Η μη έκδοση αποδείξεων είναι συχνό φαινόμενο στις τουριστικές περιοχές,  όπως λένε οι επιβάτες,  ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι μεγάλες.  

Όπως δηλώνει ελεγκτής του Λιμενικού,  « το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν εχει κοπεί ειναι 500 ευρώ».

"Ειναι δικαίωμα του επιβάτη και υποχρέωση του καταστηματάρχη να δώσει απόδειξη ..."  δηλώνει ο Πρόεδρος της  Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης.

Οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές πάντως  ειναι σχεδόν καθημερινοί, ενώ  η χρήση των POS περιορίζει την φοροδιαφυγή, κυρίως στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top