Με προβλήματα ξεκίνησε η πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Σαν μεγάλη ευκαιρία την αντιμετωπίζουν πολλοί επαγγελματίες

Άνοιξε απο το πρωί η πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την ρύθμιση χρεών χιλιάδων επιχειρήσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως το πρωί οι χρήστες κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας  αντιμετώπισαν δυσκολίες στη σύνδεση,  καθώς έβγαινε συχνά σελίδα λάθους. Μόνο την πρώτη ώρα μπήκαν στο σύστημα τουλάχιστον 300 επαγγελματίες που ενδιαφέρονται.

 «Εμένα προσωπικά με βοηθά πολυ με τις οφειλές που έχω. Θα πρέπει να γίνουν κι αλλά όμως αυτό ειναι ένα σημαντικό βήμα όμως. Και πολυ θετικό. Ελπίζω μέχρι το τέλος της ημέρας να έχω καταφέρει να μπω στο σύστημα»:   Μια απο τις εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες η κ. Μαρία Σιώνη, βλέπει σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία την ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ειδικά σε μια εποχή που η αγορά εχει στερέψει απο ρευστό ...

Για χρέη έως 3.000 ευρώ η ρύθμιση μπορεί να γίνεται έως 36 δόσεις, χωρίς όμως κατάργηση των προσαυξήσεων.

«Απο τις 400.000 επιχειρήσεις που θα μπουν στο σύστημα και έχουν σοβαρό πρόβλημα αναμένουμε να εξυπηρετηθούν τουλάχιστον 150.000»  δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στο Star.

Πρόκειται  για χρέη των επαγγελματιών προς το δημόσιο, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τις τράπεζες. Ο νόμος θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν πάντως ότι ανάλογη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει και για τα φυσικά πρόσωπα,  καθώς εκεί το πρόβλημα για την αποπληρωμή των οφειλών ειναι πολυ μεγάλο. 

Διαβάστε ακόμη:

«Φιέστα» ο εξωδικαστικός μηχανισμός: Πάτησε το κουμπί και αναφώνησε… «ιδού» ο Παπαδημητρίου!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top