Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι: Ελάχιστοι μπορούν να πληρώνουν κάθε μήνα τις υποχρεώσεις τους

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αναμένεται να χάσουν έως 3 συντάξεις

Τα μεγάλα θύματα των μνημονίων αποδεικνύονται οι συνταξιούχοι,  καθώς 8 στους 10 έχουν φτάσει πλέον να αδυνατούν να πληρώσουν φάρμακα, λογαριασμούς και φόρους.

«Ίσα -ίσα που μπορούμε να ζήσουμε, να φάμε» δηλώνει ένας συνταξιούχος στην κάμερα του Star, ενώ ένας άλλος επισημαίνει  ότι «κάθε μήνα κόβουν (τις συντάξεις). Και λιγότερα παίρνουμε και έχουν ακριβύνει τα πάντα. Το εισόδημα που πήρα φέτος ήταν κατά 2.500 ευρώ λιγότερο και πλήρωσα και 125 ευρώ φόρο εισοδήματος».  

Οι τελευταίες περικοπές εξαΰλωσαν επικουρικές και μερίσματα,  ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν ξανά νέα μείωση! Το ΕΚΑΣ που τον περασμένο Δεκέμβριο μειώθηκε κατά 50% και μάλιστα οριζόντια,  θα…  ξανακοπεί,  καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο η δαπάνη θα πρέπει να περιοριστεί κατά επιπλέον 234 εκ. ευρώ το 2018 και να καταργηθεί εντελώς στο τέλος του 2019

Παράλληλα, έρχεται νέα μείωση του ΕΚΑΣ έως τον Δεκέμβριο 2017.

Μάλιστα,  σύμφωνα με το τέταρτο μνημόνιο οι συνταξιούχοι θα χάσουν το 2019 έως 3 συντάξεις ετησίως,  αφού η κυβέρνηση ψήφισε ότι θα κοπεί έως 18% η προσωπική διαφορά, όπως και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων,  εκτοξεύοντας τις μειώσεις άνω του 25%

Αλλά οι περικοπές δεν σταματούν εδώ, αφού έχει ήδη ψηφιστεί και νέα περικοπή του αφορολόγητου,  κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από το 2021 η μέση κύρια σύνταξη από τα 722 ευρώ θα πέσει στα 620 ευρώ μεικτά, δηλαδή στα 540 ευρώ καθαρά.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων οι συνταξιούχοι θα χάσουν συνολικά περίπου το 70% των εισοδημάτων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τρομακτικά στοιχεία για την τρίτη ηλικία: 8 στους 10 συνταξιούχοι στα όρια της εξαθλίωσης

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top