Σε πέντε δόσεις ο φετινός ΕΝΦΙΑ- Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018

Τι άλλο προβλέπεται με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη

Σε πέντε δόσεις ο φετινός ΕΝΦΙΑ- Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018

Την επανάληψη του περσινού σχήματος πληρωμής του ΕΝΦΙΑ αποφάσισε η κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, προβλέπεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ πρόκειται να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2018.

Με άλλες τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή:

-θεσπίζεται ταχεία διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, δηλαδή χωρίς τη διενέργεια ελέγχου για επιστρεφόμενα ποσά έως 10.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη συγκεκριμένη ταχεία διαδικασία είναι να μην έχει εκδοθεί πράξη διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου μετά από έλεγχο.

-δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος Ε1 έως και το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν με τους κωδικούς 037-038 για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες που οδηγεί στην παροχή σε αυτούς του αφορολόγητου ορίου.

-απαλλάσσονται από το φόρο κερδών τυχερών παιχνιδιών, τα χρηματικά έπαθλα που δίνονται στους καταναλωτές μέσω προγραμμάτων συχνής χρήσης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

-τα κέρδη από μεταβίβαση μετοχών και άλλων τίτλων που δεν διαπραγματεύονται σε οργανωμένη αγορά δεν θα φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά ως εισόδημα φυσικών προσώπων από υπεραξία (15%). Η αλλαγή ισχύει αναδρομικά από το φετινό εισόδημα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top