Καλά νέα για χιλιάδες φορολογούμενους: Τους έρχεται επιστροφή φόρου σήμερα!

Στα 361 ευρώ ανά φορολογούμενο η επιστροφή φόρου - Πρώτη ανάρτηση

Καλά νέα για χιλιάδες φορολογούμενους: Τους έρχεται επιστροφή φόρου σήμερα!

Επιστροφή φόρου έλαβαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν χρωστούν στην εφορία για να γίνει συμψηφισμός.

Από τις 5.570.012 εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις οι 880.787 δηλώσεις ή το 15,81% του συνόλου είναι πιστωτικές και αντιστοιχούν σε συνολική επιστροφή φόρου 318,6 εκατ. ευρώ ή σε 361 ευρώ ανά φορολογούμενο, κατά μέσο όρο.

Η επιστροφή φόρου αφορά σε αυτή τη φάση όσους έχουν υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τις 22 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα, επιστροφή φόρου 45 εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 142.000 δικαιούχων φορολογούμενων για τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο διάστημα από τις 22 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τις επόμενες εβδομάδες αλλά εντός του Ιουλίου σχεδιάζεται να πιστωθούν τα χρήματα και στους υπόλοιπους περίπου 650.000 από τους συνολικά 893.354 φορολογουμένους που ως τώρα έχει εκκαθαριστεί η δήλωση και είναι πιστωτική. Στο πίνακα  φαίνονται οι χρεωστικές (με επιπλέον φόρο) οι πιστωτικές (με επιστροφή φόρου) και οι μηδενικές φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαρισθεί μέχρι τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top