Ολιγοήμερη παράταση στον ορίζοντα για τις φορολογικές δηλώσεις

Πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια όσες έχουν ήδη υποβληθεί

Ολιγοήμερη παράταση στον ορίζοντα για τις φορολογικές δηλώσεις

Πλησιάζουν τα 4.000.000 οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και οι οποίες λόγω του μικρού αριθμού ημερήσιας υποβολής εκκαθαρίζονται άμεσα από τη ΓΓΠΣ.

 Στο ΥΠΟΙΚ προσδοκούν στη μία εβδομάδα που απομένει μέχρι τις 30 Ιουνίου να ενταθεί ο ρυθμός  (200.000 φορολογικές δηλώσεις την ημέρα, χωρίς να crash-αρει το σύστημα) ώστε οι ημέρες της παράτασης που θα δοθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να είναι οι  ελάχιστες δυνατές.

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ υπενθύμιζαν ότι ανεξαρτήτως ενδεχόμενης ολιγοήμερης παράτασης η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου για όσους έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό δεν θα μεταφερθεί και θα είναι το τέλος Ιουλίου.

Η εικόνα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί (3.873.334 φορολογικές δηλώσεις) αποτυπώνεται στον πίνακα:

Η ροή των δηλώσεων που υποβάλλονται συνεχίζεται όπως δείχνει ο κατωτέρω πίνακας,(απεικονίζεται ο ημερήσιος ρυθμός) απ΄  όπου προκύπτει ότι οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί είναι κατά τι περισσότερες.(3.894.296 φορολογικές δηλώσεις):

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top