Σχέδιο υπό άκρα μυστικότητα: Τρία δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές

Το εγχείρημα «πάγωσε» για ορισμένο χρονικό διάστημα εξαιτίας της καθυστέρησης και των παλινωδιών στη διαπραγμάτευση

Σχέδιο υπό άκρα μυστικότητα: Τρία δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές

Με σταθερά βήματα και υπό άκρα μυστικότητα σχεδιάζεται εδώ και καιρό η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αμέσως μετά την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η έκδοση αναμένεται να είναι ύψους 3 δισ. ευρώ, τριετούς διάρκειας, και αφορά την ανακύκλωση και επέκταση τίτλου που λήγει το 2019. 

Εδώ και μήνες στελέχη ξένων επενδυτικών τραπεζών (αμερικανικών κλπ.) συνεργάζονται με τη διοίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να σχεδιαστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια η επικείμενη έκδοση. 

Πηγές με γνώση του θέματος υπογραμμίζουν ότι το εγχείρημα «πάγωσε» για ορισμένο χρονικό διάστημα εξαιτίας της καθυστέρησης και των παλινωδιών στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η προκαταρκτική συμφωνία αναθέρμανε το project και οι ξένες τράπεζες, οι οποίες θα έχουν τον ρόλο του συντονιστή της έκδοσης, έχουν ήδη ολοκληρώσει τις επαφές, με στόχο την προσέλκυση των επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στην έκδοση.

Πηγές ξένων τραπεζών τονίζουν ότι το τριετές ομόλογο αποτελεί «δύσκολη άσκηση», καθώς οι επενδυτές που τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στα ομόλογα τριετούς διάρκειας δεν είναι hedge funds, αλλά μακροπρόθεσμου χαρακτήρα με συντηρητικό προφίλ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top