ΣΦΑΛΙΑΡΑ! Αλλάζουν πάλι οι ασφαλιστικές εισφορές – Πόσο θα επιβαρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Η Έφη Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε πως αλλάζει η βάση υπολογισμού των εισφορών

Μια δυσάρεστη έκπληξη «κρύβει» η συμφωνία με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όπως επιβεβαίωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Real FM 97.8, ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για 1,4 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες αλλάζει, οδηγώντας σε νέες μεγάλες επιβαρύνσεις! 

Ειδικότερα, ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει αύξηση της βάσης υπολογισμού των εισφορών καθώς αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Η υπουργός Εργασίας, μάλιστα, τόνισε ότι για το 2018 θα υπάρξει μια έκπτωση 15%, η οποία -σύμφωνα με την ίδια- θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Σε κάθε περίπτωση, από το 2019 οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται χωρίς καμία έκπτωση, επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top