Παπαδημητρίου: Δεν μπορεί να μειωθεί η φορολογία στην Ελλάδα σε επίπεδα Βουλγαρίας - Σκοπίων

Υποστήριξε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί μειώσει σε αυτά τα επίπεδα τους συντελεστές

Παπαδημητρίου: Δεν μπορεί να μειωθεί η φορολογία στην Ελλάδα σε επίπεδα Βουλγαρίας - Σκοπίων

 «Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί τέτοιο χαμηλό ποσοστό φορολογίας, αντίστοιχο των δύο χωρών» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, για τη σύγκριση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, μιλώντας στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης.

Σχετικά επίσης με τις επιχειρήσεις που «μεταναστεύουν» στις γειτονικές χώρες, όπου υπάρχει πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης, ο κ. Παπαδημητρίου αναγνώρισε  ότι μπορεί να υπάρχει χαμηλή φορολογία, αλλά απουσιάζει κάθε είδους προστασία σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική.

Όπως ανέφερε, το τελευταίο στοιχείο  οι επιχειρήσεις, όταν αποφασίσουν να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις, το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαδημητρίου αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι  η υπερφορολόγηση το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, προκαλώντας μάλιστα πριν λίγες ημέρες την αντίδραση του υφυπουργού  Οικονομίας Στέργιου  Πιτσιόρλα. Ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε ότι η  υπερβολική  φορολόγηση αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομία και πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας.       

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top