POS... ακόμα και για έναν φραπέ στην ξαπλώστρα! -Ρεπορτάζ STAR

Tρεις μήνες διορία.. αλλιώς πρόστιμο 1.500 ευρώ!

Tρεις μήνες διορία δίνει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, στις επιχειρήσεις να εφοδιασθούν με POS. Σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ. 

Έτσι το ειδικό μηχάνημα μπαίνει πλέον σε κάθε συναλλαγή ακόμα και για το καφεδάκι στην ξαπλώστρα της παραλίας, όσο και αν ακούγεται αυτό παράξενο...

Και όμως ο νόμος είναι αυστηρός, ακόμα και για ένα καφεδάκι ή ένα αναψυκτικό ή ένα εμφιαλωμένο νερό πάνω στην ξαπλώστρα.

Σε κάθε εμπορική δραστηριότητα λοιπόν θα απαιτείται από την επιχείρηση να έχει POS.

Η προθεσμία εφοδιασμού είναι περίπου 3 μήνες έως τις 27 Ιουλίου, δηλαδή το κατακαλόκαιρο. Εάν ο επιχειρηματίας δεν εφοδιασθεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 1.500 ευρώ και εάν το πληρώσει αμέσως θα πέφτει στο μισό, δηλαδή 750 ευρώ.

«Τώρα για ένα  φρένο εσπρέσο θα πρέπει να ζητάω από τον μαθητή κάρτα ή από τον συνταξιούχο για έναν βαρύ γλυκό;  Γίνονται αυτά τα πράγματα να καταλάβω δηλαδή..» λέει ιδιοκτήτρια beach bar.

Και όμως όπως θα ακούσετε μια υπάλληλο σε καφετέρια να λέει, ο κόσμος, οι λουόμενοι δηλαδή ζητούν στην ξαπλώστρα για μια μπύρα να πληρώσουν με κάρτα. «Χθες δυο μου ζήτησαν για τρία αναψυκτικά και ένα νερό να πληρώσουν με κάρτα. Τι να τους πω...; Δεν έχουμε βάλει ακόμα»

Έτσι λοιπόν υποχρεωτικά είναι πλέον τα POS για κάθε μορφής δραστηριότητα που σχετίζεται με το λιανικό εμπόριο, υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι εστιατόρια καφετέριας και ξενοδοχεία λογιστές και μηχανικοί μεταξύ όλων των άλλων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top