«Πόρτα» από την Παγκόσμια Τράπεζα: «Δεν σχεδιάζουμε δάνειο προς την Ελλάδα»

«Όνειρο ήταν και πάει» το σχέδιο της κυβέρνησης για 450.000 θέσεις εργασίας;

«Πόρτα» από την Παγκόσμια Τράπεζα: «Δεν σχεδιάζουμε δάνειο προς την Ελλάδα»

Σε σαφή δήλωση πως η Παγκόσμια Τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο προσεχές διάστημα στη χορήγηση δανείου 3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, προέβη σήμερα ο Νοτιοκορεάτης Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την παροχή δανείου προς την Ελλάδα», ανέφερε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Κιμ αποσαφήνισε πως η Παγκόσμια Τράπεζα τρέχει ήδη προγράμματα στην Ελλάδα, τα όποια στηρίζουν την απασχόληση και τις επενδύσεις, ωστόσο δεν θέλησε να προδικάσει οποιαδήποτε απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα μελλοντικό δάνειο.

Αν και ο Κιμ δεν απέκλεισε τη χορήγηση του δανείου ωστόσο «θόλωσε» το ελληνικό κυβερνητικό σχέδιο για χρηματοδότηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος απασχόλησης που αφορά τη δημιουργία έως 450.000 θέσεων εργασίας μέσα σε μία τριετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top