"Ελληνική Παραγωγή": Η συμμαχία που θα αναστήσει τη βιομηχανία

Στόχος η έξοδος από την κρίση και η πολυπόθητη ανάπτυξη

"Ελληνική Παραγωγή": Η συμμαχία που θα αναστήσει τη βιομη

Νέα κίνηση δημιουργήθηκε, προ ημερών, με στόχο την «αναγέννηση» της ελληνικής βιομηχανίας από τις στάχτες της παρατεταμένης ύφεσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», η κίνηση αυτή ονομάζεται «Ελληνική Παραγωγή- Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Τα μέλη της κίνησης είναι εκπρόσωποι μεγαλύτερων ή μικρότερων  μεταποιητικών επιχειρήσεων και περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων που αποφάσισαν να συνασπιστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ανάδειξη μιας ανταγωνιστικής βιομηχανίας, με από κοινού δράση με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς και συμπληρωματικά με τον ΣΕΒ.

Στόχος, η «ανάσταση» της βιομηχανίας και μεταποίησης, ώστε να διασφαλιστεί ισχυρή και βιώσιμη οικονομία, ισόρροπη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, μεταξύ άλλων.

Η οικονομική κρίση και οι χρόνιες παθογένειες έχουν οδηγήσει στο σταδιακό «ξήλωμα» του παραγωγικού ιστού που θα μπορούσε να αποτελέσει πυλώνα και οδηγό για την πορεία προς την πολυπόθητη ανάπτυξη, καθώς τα λουκέτα ολοένα κι αυξάνονται, ενώ πολλά εργοστάσια σβήνουν τις μηχανές τους.

Στο ζοφερό σκηνικό της τωρινής ελληνικής οικονομίας έρχεται η πρωτοβουλία της «Ελληνικής Παραγωγής», τα μέλη της οποίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βιομηχανία έχει ακόμα αντοχές και πρέπει να τις αξιοποιήσει. Από 11,5% που ήταν το ΑΕΠ το 1995 έχει, πια, υποχωρήσει στο 8%, ο κλάδος, όμως, εξακολουθεί να εισφέρει 55 δις ευρώ στο ΑΕΠ, να διατηρεί 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και να τροφοδοτεί τα κρατικά ταμεία με πάνω από 11 δις ευρώ ετησίως.

Από τους βασικούς στόχους της «Ελληνικής Παραγωγής» είναι η πολιτεία, η κοινή γνώμη και οι κοινωνικοί εταίροι να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της μεταποιητικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας για την έξοδο από την κρίση. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top