ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις συντάξεις! Μείωση 20% το μήνα- Στο μισό η προσωπική διαφορά

Στόχος της κυβέρνησης είναι να «γλιτώσουν» οι συνταξιούχοι με ποσά ως 600 ευρώ

ΤΣΕΚΟΥΡΙ στις συντάξεις! Μείωση 20% το μήνα- Στο μισό η προσωπική διαφορά

Βαρύ θα είναι το τίμημα για περίπου 1.000.000 συνταξιούχους, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Ο στόχος της κυβέρνησης να εξοικονομήσει 1,8 δις ευρώ και η απαίτηση των δανειστών  για περικοπές σε μια δόση, φέρνει μαχαίρι στις συντάξεις, με τη μία, το 2019.

Οι μειώσεις θα αφορούν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, θα γίνουν κατά 75% από το ποσό της κύριας σύνταξης και κατά 25% από το ποσό της επικουρικής σύνταξης.

Το σενάριο προς το παρόν δείχνει, ότι θα υπάρξουν περικοπές σε συντάξεις που στο σύνολό τους είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ, με την κύρια και την επικουρική μαζί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μείωση υπολογίζεται στο 20%.

Πιο «φαρμακερή» θα είναι η μείωση για περίπου 300.000 συνταξιούχοι που παίρνουν κύρια και επικουρική άνω των 1.400 ευρώ, καθώς έχουν σημαντική προσωπική διαφορά. Αυτοί θα δουν το ποσό της προσωπικής διαφορά να μειώνεται κατά 50%. 

Αυτοί που παίρνουν υψηλές συντάξεις εκτιμάται ότι θα χάσουν κατά μέσο όρο από 100 έως 250 ευρώ καθαρά τον μήνα. Για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συνταξιοδοτηθεί με 35ετία (κυρίως διευθυντές, ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί), καθώς και παλαιοί συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ θα έχουν σημαντικές απώλειες

Τέλος, στόχος της κυβέρνησης είναι να «γλιτώσουν» οι συνταξιούχοι με ποσά ως 600 ευρώ. Ακόμη όμως, τα σενάρια είναι όλα ανοιχτά…  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top