Μόνο μία φορά τη βδομάδα θα μπορούν οι εισπρακτικές να ενοχλούν τους οφειλέτες!

Έρχεται νομοσχέδιο- Κόκκινο ένα στα δύο δάνεια

Με τη μισή Ελλάδα να χρωστάει σε τράπεζες και εφορίες, οι εισπρακτικές εταιρείες βρίσκονται στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Με νομοσχέδιο που η επεξεργασία του βρίσκεται στην τελική ευθεία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να βάλει σε τάξη το ποιοι και κάθε ποτέ θα μπορούν να ενημερώνουν όσους έχουν οφειλές που έχουν κοκκινήσει.

Με όσα ισχύουν σήμερα οι εισπρακτικές εταιρείες μπορούν να ενημερώνουν τηλεφωνικά τους πολίτες για τις οφειλές τους, κάθε δεύτερη ημέρα. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ενημέρωση θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Επιπλέον, το ισχύον πλαίσιο προβλέπει ότι η ενημέρωση των καταναλωτών μπορεί να γίνεται μόνο από εταιρείες οικονομικού χαρακτήρα, ενώ το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι θα μπορεί να γίνει και από άλλες εταιρείες και δικηγόρους.

Τα συνολικά δάνεια που έχουν δοθεί ανέρχονται σε 240 δις ευρώ. Από αυτά δεν εξυπηρετούνται περίπου 110 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό 45%. Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια αποτελούν το 41,8% των δανείων, τα καταναλωτικά το 55,3% και τα επιχειρηματικά το 44,7%

Η επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση λόγω της καθυστέρησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αυξάνει και τα κόκκινα δάνεια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top