Πληρώνει 3.080 ΕΦΑΠΑΞ σε μία εβδομάδα το ΕΤΕΑΕΠ

Μέσα στον Μάρτιο, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης των 70 εκατ. ευρώ

Πληρώνει 3.080 ΕΦΑΠΑΞ σε μία εβδομάδα το ΕΤΕΑΕΠ

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, ΕΤΕΑΕΠ, αναμένεται να προβεί σε πληρωμή 3.080 εφάπαξ μέσα στον Μάρτιο, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης των 70 εκατ. ευρώ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Ταμείου, Αθανάσιος Καποτάς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μετά τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο από "ειδικούς" και "υψηλόβαθμα στελέχη" σχετικά με την καταβολή των εφάπαξ παροχών, επισήμως και ως έχοντες αποκλειστικά την αρμοδιότητα της εύρυθμης λειτουργίας του Ταμείου, διευκρινίζουμε τα εξής:

Μετά τη λήψη της 1ης δόσης των 70 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το ΕΤΕΑΕΠ θα προβεί στη διεκπεραίωση και πληρωμή 3.080 αιτήσεων απονομής εφάπαξ βοηθημάτων (για το τέως Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - ΤΠΔΥ) κατά τον μήνα Μάρτιο 2017.

Οι πληρωμές αφορούν Πράξεις συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) με ημερομηνία παραλαβής από 20/01/2015 έως 20/03/2015 και αποχώρησης από την Υπηρεσία κατά το χρονικό διάστημα από 01/09/2013 και εφεξής.

Προς τον σκοπό αυτό, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ταμείου προβαίνουν σε τηλεφωνική ειδοποίηση των δικαιούχων, προκειμένου να αποστείλουν μόνο φορολογική ενημερότητα για είσπραξη του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούνται.

Η αποστολή της φορολογικής ενημερότητας γίνεται μέσω:

1. FAX (210 327 5051 και 210 327 5093)

2. Εmail (for@eteaep.gov.gr) και

3. Με φυσική παρουσία των ασφαλισμένων εφόσον το επιθυμούν

Σημειώνουμε ότι επί της ανωτέρω διαδικασίας η ανταπόκριση των ασφαλισμένων είναι άμεση και καθολική.

Σκοπός του ανωτέρω τρόπου πληρωμής είναι:

- η καλύτερη εξυπηρέτηση των ήδη ταλαιπωρημένων ασφαλισμένων από προηγούμενες διαδικασίες

- η απαλλαγή τους από προμήθειες Τραπεζών, δεδομένου ότι η κατάθεση των ποσών γίνεται πλέον αυτόματα στον τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους, τις πέντε επόμενες εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή της φορολογικής τους ενημερότητας.

Η συνολική επιχορήγηση που έχει προγραμματισθεί έως τον Σεπτέμβριο 2017 αναφορικά με το τ. ΤΠΔΥ ανέρχεται σε 396 εκατ. ευρώ, με τα οποία αναμένεται να πληρωθούν 16.500 εφάπαξ, από τις 22.700 που βρίσκονται σε αναμονή .

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζουμε ότι ουδεμία διαδικασία πληρωμής καθυστέρησε εξαιτίας της ένταξης του τ. ΤΠΔΥ στο ΕΤΕΑΕΠ, αντιθέτως, εγκαίρως δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου Φορέα (υπ' αρ. 195694/30-12-2016 εγκύκλιος ) και έγινε άμεση στελέχωση των νέων οργανικών μονάδων.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η αρμοδιότητα της ενημέρωσης, σχετικά με τη λειτουργία του Ταμείου, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στη Διοίκησή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top