Κοροϊδία τα «αντισταθμιστικά μέτρα» λένε οι συνταξιούχοι που τους έκοψαν την σύνταξη

Δεν τους πείθουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες

Για κοροϊδία κάνουν λόγο οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Από την μία τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, από την άλλη περιμένουν ακόμα τα αντισταθμιστικά μέτρα ελάφρυνσης που τους υποσχέθηκαν.

«Μου το έκοψαν το ΕΚΑΣ και παίρνω μία σύνταξη μικρή δεν τα βγάζουμε πέρα μας έχει κόψει τις συντάξεις, θα μας τα κόψει πάλι, τα φάρμακα τα πληρώνουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά συνταξιούχος στην κάμερα του Star, ενώ μία γυναίκα  αναρωτιέται: «Έλεγαν ψέματα, εσείς τι νομίζετε; Είπαν κάποια αλήθεια;».  

Xωρίς τις ελαφρύνσεις που δικαιούνται μένουν όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ από 1 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου του 2016, ώσπου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την ΗΔΙΚΑ.

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ποιες ελαφρύνσεις δικαιούνται όσοι έπαιρναν ΕΚΑΣ το δεύτερο 6μηνο του 2016 αλλά το χάνουν το 2017

 Όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα έχουν απαλλαγή από την συμμετοχή στα φάρμακα, ενώ αν κόπηκε από ζευγάρι συνταξιούχων θα επιστρέψει σε αυτόν με το μικρότερο εισόδημα. Το ίδιο θα συμβεί και για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ αλλά έχουν αναπηρία άνω του 80%, που  θα το λάβουν για φέτος με την μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

Οι συνταξιούχοι πάντως παραμένουν δύσπιστοι, όπως δηλώνει ένας από αυτούς:  «Μακάρι, αλλά δεν το πιστεύω. Τόσα ψέματα… Μπούρδες είναι,  δεν θα μας δώσει τίποτα».

Άλλος συνταξιούχος δηλώνει:

 «Η μισή έχει φτάσει η σύνταξη.  Από 2.000 ευρώ που έπαιρνα έχω φτάσει 920, αλλά έχω δύο παιδιά που τα συντηρώ . Η  μία είναι μηχανικός,  ο άλλος έχει μία δική του επιχείρηση που βουλιάζει και τους συντηρώ εγώ. Είμαστε προδομένοι από όλες τις μεριές».

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα επιστρέψουν στο διπλάσιο το ΕΚΑΣ που εισέπραξαν συνταξιούχοι οι οποίοι εμφανίζονταν ως δικαιούχοι, ενώ δεν ήταν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο κόπηκε το ΕΚΑΣ για 145 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους σε 20.000 μειώθηκε, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου το ΕΚΑΣ μειώθηκε οριζόντια στους εναπομείναντες δικαιούχους κατά 50%.

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα και οι τυφλοί, οι οποίοι εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top