Νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ αποφάσισε το   ΤΑΙΠΕΔ

Να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ αποφάσισε  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε ειδικότερα, μετά την απόσυρση της Socar από τη διαγωνιστική διαδικασία το Νοέμβριο του 2016 και την ακόλουθη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές, το ΚΥΣΟΙΠ στις 01/03/2017 ενέκρινε, μεταξύ άλλων:

•       τη λήψη απόφασης από το ΤΑΙΠΕΔ για τη λήξη της προηγούμενης διαδικασίας για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, που είχε διενεργήσει το ΤΑΙΠΕΔ,

•       τη λήψη απόφασης για την διάθεση 31% (από το ποσοστό 65%) των μετοχών που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με το 35% των μετοχών που κατέχουν τα ΕΛΠΕ,

•       την επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο του υπολοίπου 34% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, και

•       την παροχή εξουσιοδότησης στο ΤΑΙΠΕΔ να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 66% των μετοχών ΔΕΣΦΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε σήμερα τον τερματισμό του προηγούμενου διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ και την εκκίνηση εντός του Μαρτίου 2017 της διαδικασίας πρόσληψης χρηματοοικονομικών συμβούλων, προκειμένου να συνδράμουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου διαγωνισμού.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με τα ΕΛΠΕ για την σύναψη Μνημονίου Κατανόησης (μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ) για την από κοινού πώληση του 66% των μετοχών μέσω του νέου διαγωνισμού, που θα σχεδιάσει και υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top