Παραμένει το όριο επένδυσης στα 250.000 ευρώ για να πάρουν άδεια διαμονής κάτοικοι τρίτων χωρών

Σύσκεψη υπό τον Πιτσιόρλα στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Παραμένει το όριο επένδυσης στα 250.000 ευρώ για να πάρουν άδεια διαμονής κάτοικοι τρίτων χωρών

Διατηρείται στα σημερινά επίπεδα το κόστος του προγράμματος «Greek Golden Visa», που προσφέρει άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους, όταν αυτοί επενδύουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα και οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με το συντονισμό του υφυπουργού κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη συλλογή προτάσεων από φορείς της εγχώριας αγοράς για τη βελτίωση του προγράμματος Greece My Residence: Golden Visa Program.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης και λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, αποφασίσθηκαν και τα ακόλουθα:

1. Να μην μεταβληθεί το κόστος του προγράμματος και να διατηρηθεί στο επίπεδο των 250.000 ευρώ, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή.

2. Να βελτιστοποιηθεί και να καταγραφεί η διαδικασία λήψης βιομετρικών στοιχείων βήμα προς βήμα και να διαμορφωθεί ενημερωτικό υλικό που θα είναι άμεσα διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους στα προξενεία της χώρας μας.

3. Να συζητηθούν με τα εμπλεκόμενα υπουργεία ζητήματα ιθαγένειας και να εξετασθούν τόσο η διαμόρφωση σχετικού προγράμματος, όσο και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής της.

4. Να εξετασθεί η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες μορφές επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ (π.χ. αγορά ομολόγων, αγορά μετοχών επενδυτικών ταμείων κτλ.).

5. Να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό την ενημέρωση των Γραφείων Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Πρεσβειών για το πρόγραμμα.

6. Να μελετηθεί το σύνολο των προτάσεων της διαβούλευσης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία και να κατατεθούν άμεσα σχετικές εισηγήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top