Ποσοτική χαλάρωση: Εμείς τρέχουμε να μπούμε στο πρόγραμμα και άλλοι πιέζουν την ΕΚΤ να το πετσοκόψει!

To Ifo την καλεί να μειώσει το πρόγραμμα κατά 10 δισ. ευρώ

Ποσοτική χαλάρωση: Εμείς τρέχουμε να μπούμε στο πρόγραμμα και άλλοι πιέζουν την ΕΚΤ να το πετσοκόψει!

Υπέρ της περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τάσσεται ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Κλέμενς Φάουστ, ευθυγραμμιζόμενος με τη θέση των γερμανικών τραπεζών.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αναστείλει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, αφού ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει αγγίξει τον στόχο», σημείωσε ο κ. Φάουστ, ευθυγραμμιζόμενος με τη θέση των γερμανικών τραπεζών.

«Η ΕΚΤ θα πρέπει να βγάλει το πόδι από το γκάζι και να μειώσει τις αγορές ομολόγων από τον Απρίλιο κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, διαφορετικά κινδυνεύει να υπερβεί τον στόχο της» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του γερμανικού τραπεζικού συνδέσμου BdB, Μίκαελ Κέμερ, σημείωσε σε δηλώσεις του πως «η ΕΚΤ θα πρέπει σήμερα να προετοιμάσει το έδαφος για έξοδο από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική της πολιτική» και συμπλήρωσε πως «για ένα τέτοιο βήμα θα πρέπει να υπάρξει πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Θα ήταν όμως σημαντικό η ΕΚΤ σήμερα να ανοίξει την πόρτα για την έξοδο από την επεκτατική νομισματική της πολιτική».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top