ΕΦΚΑ: Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής… ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων

Δύο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πολυδιαφημισμένου υπερταμείου τα προβλήματα έχουν χτυπήσει ΚΟΚΚΙΝΟ

Για εικόνες ντροπής κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι περνούν Γολγοθά.

«Χάλια, σκοτωμός, ερχόμαστε από τις 5 η ώρα, περιμένουμε φτάνουμε πάνω και έχουμε πάρει το “116” για να φάμε μέχρι το μεσημέρι επάνω», «Εμείς ερχόμαστε εδώ 7 η ώρα αλλά ανοίγει στις 8» λένε οι ασφαλισμένοι.

Ακόμα και στα πιο απαισιόδοξα σενάρια δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι 2 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πολυδιαφημισμένου υπερταμείου τα προβλήματα θα έφταναν σε τέτοιο βαθμό.

1. Στις 17 Μαρτίου λήγει η προθεσμία πληρωμής για τις εισφορές Ιανουαρίου, ενώ 31 Μαρτίου θα λήξει και η προθεσμία για τις εισφορές του Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα σε 13 μέρες οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν 2 φορές

2. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυνόταν χθες σχεδόν150 χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια

3. Ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική φόρμα που θα συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, όταν η εισφορά επιμερίζεται με τον εργοδότη

4. Δεν έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις οι κωδικοί για την υποβολή των ΑΠΔ

Εικόνες σαν την χθεσινή στον ΕΦΚΑ Πάτρας συναντά κανείς καθημερινά σε όλη την χώρα.

«Ποτέ το ασφαλιστικό δεν βρέθηκε σε τόσο τραγική κατάσταση στον ΕΦΚΑ. Επικρατεί το απόλυτο χάος! Στοιχεία χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων έχουν χαθεί και το αδιέξοδο οδηγεί την κυβέρνηση από φιάσκο σε φιάσκο» τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, Τομεάρχης Εργασίας ΝΔ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top