Στοιχεία-ΣΟΚ: Περίπου 200.000 άνεργοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά εδώ και 5 χρόνια

Οι άνεργοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν υλοποιεί προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τάζει 350.000 θέσεις εργασίας, οι άνεργοι καταγγέλλουν ότι δεν υλοποιούνται προγράμματα που έχουν ήδη εξαγγελθεί, ενώ καθημερινά χάνονται νέες θέσεις εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σχεδόν 200.000 παραμένουν άνεργοι επί 5 συνεχόμενα χρόνια, ενώ πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα είναι άνεργοι για πάνω από 1 χρόνο!

«Δεν τα βγάζουμε πέρα» δηλώνουν άνεργοι που μίλησαν στο STAR, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκονται σε πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας εξαγγέλλει διαρκώς προγράμματα που καθυστερούν για μήνες, αποσύρονται για να ανασχεδιαστούν, αργούν να προκηρυχθούν με αποτέλεσμα οι άνεργοι να βιώνουν έναν Γολγοθά μέχρι να μάθουν τι τελικά ισχύει

Η ανάλυση των στοιχείων του συστήματος Εργάνη δείχνουν ότι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στο ιδιωτικό τομέα της οικονομίας χάθηκαν μόλις τους τελευταίους 5 μήνες- το διάστημα Αύγουστος- Ιανουάριος 147.502 θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή ακόμα και οι νέες θέσεις εργασίας 6 στις 10 είναι δουλειές part-time με μισθούς 200 και 300 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top