ΕΦΚΑ: Πώς θα καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Φορέα

ΕΦΚΑ: Πώς θα καταβληθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς

Οι εργοδότες που θα απασχολήσουν προσωπικό που εντάσσεται στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν απογραφεί ως εργοδότες του τ. Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., θα πρέπει να απογραφούν στο Μητρώο Εργοδοτών Εισφερόντων του ΕΦΚΑ με τη συνήθη διαδικασία,αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Φορέα.

Δηλαδή στο αρμόδιο Υποκατάστημα τ. Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. της έδρας του εργοδότη για να τους αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Εργοδότη Εισφερόντων καθώς και Ταυτότητα Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ) με την οποία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μέσω ΔΙΑΣ.

Για τους ήδη απογεγραμμένους στο Μητρώο Εργοδοτών του τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων που θα συμπεριληφθούν στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και νέες κατηγορίες) θα πραγματοποιηθεί μέσω ΔΙΑΣ με τη χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Τρεχουσών Εισφορών (ΤΠΤΕ) που τους είχε αποδοθεί ( τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και η οποία παραμένει η ίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top