Μοντέλο εξωδικαστικού μηχανισμού εξετάζει το ΥΠΟΙΚ και για μικροοφειλέτες της Εφορίας

Τι δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

Μοντέλο εξωδικαστικού μηχανισμού εξετάζει το ΥΠΟΙΚ και για μικροοφειλέτες της Εφορίας

Σενάρια ενός εξατομικευμένου μοντέλου διευθέτησης των οφειλών 3,3 εκατομμυρίων φορολογουμένων, οι οποίοι χρωστούν έως 2.000 ευρώ στην εφορία, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με αρμόδιες πηγές να διευκρινίζουν εκ των προτέρων ότι οι σχεδιασμοί βρίσκονται σε πολύ πρόωρο στάδιο.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο με δηλώσεις της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξής της στο Real FM αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.

Η υπουργός απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επαναφοράς της ρύθμισης των 100 δόσεων, το οποίο είναι γνωστό ότι προσκρούει στην κάθετη αντίθεση των δανειστών, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιων παρεμβάσεων οι οποίες θα διευκολύνουν τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους , χωρίς να ζουν υπό το φόβο των κατασχέσεων.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «περιμένουμε πρώτα να βγει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός» και στη συνέχεια «θα δούμε εάν μπορεί να προχωρήσει ένα ανάλογο μοντέλο κατά περίπτωση διευθέτησης των οφειλών των φορολογουμένων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός και τις συνολικές του οφειλές πέραν των φορολογικών». Όλα αυτά όμως, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top