Κλείσιμο της αξιολόγησης και δόση στην Ελλάδα ακόμη και χωρίς ΔΝΤ! Πρόβλεψη-ΦΩΤΙΑ

Ο Fitch διατηρεί την αξιολόγηση της Ελλάδας στο CCC

Κλείσιμο της αξιολόγησης και δόση στην Ελλάδα ακόμη και χωρίς ΔΝΤ! Πρόβλεψη-ΦΩΤΙΑ

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί και η δόση θα καταβληθεί στην Ελλάδα ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ εκφράζει o Fitch.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης οι λόγοι είναι δύο: αφενός λόγω των θετικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου λόγω της επιθυμίας των Ευρωπαίων πιστωτών να αποφύγουν μία ελληνική πολιτική κρίση κατά τη διάρκεια μιας «γεμάτης» εκλογικής χρονιάς στην Ευρώπη.

Όπως εξηγεί, η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η εκταμίευση των πόρων του ESM θα επιτρέψει στη χώρα να καλύψει την αποπληρωμή χρεών ύψους 6 δισ. τον Ιούλιο, περιλαμβανομένων 3,9 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Τέλος, όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ο διεθνής οίκος σημειώνει πως οι επαναλαμβανόμενες εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών αντανακλώνται ήδη στην αξιολόγηση της χώρας, το επίπεδο της οποίας παραμένει στο CCC ή και χαμηλότερα εδώ και δύο χρόνια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top