ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Περνάει στους Ιταλούς με 45 εκ. ευρώ

Υπογράφηκε η σύμβαση - Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ:  Περνάει στους Ιταλούς με 45 εκ. ευρώ

Υπoγράφηκε η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους (Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A.), έναντι συνολικού τιμήματος μόλις 45 εκατ. ευρώ.

Μία ημέρα πριν εγκρίθηκε η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ολοκλήρωση της πώλησης πάντως τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, καθώς  εκκρεμεί  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, για το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, που ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε  σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini.

Ο κ. Λεούσης ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, μετά από 4 χρόνια από την έναρξή της και  δήλωσε ότι «η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας έναν σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top