ΥΠΟΙΚ: Το κράτος θα πληρώσει τα χρωστούμενα στους ιδιώτες

Συνεργάτες του Τσακαλώτου διαψεύδουν δημοσιεύματα που συνδέουν την εκταμίευση των 1,8 δις με τη β’ αξιολόγηση

ΥΠΟΙΚ για δόση και αξιολόγηση

«Δημοσιεύματα, τα οποία εξακολουθούν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να συνδέουν την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ (για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες) με την β’ αξιολόγηση, απέχουν από την πραγματικότητα». Αυτό ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών .

Μόνη προϋπόθεση για την καταβολή της κάθε δόσης, λένε οι ίδιες πηγές, είναι η μείωση των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 80% του ύψους της χρηματοδότησης. «Αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 και θα επιτευχθεί ξανά στο τέλος Φεβρουαρίου 2017», εκτιμούν. 

Ως εκ τούτου, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, «τον Μάρτιο 2017 η κυβέρνηση στοχεύει να λάβει το ποσό των 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν στην αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες».

Τέλος, οι ίδιοι  κύκλοι επισημαίνουν πως «αν υπήρχε κάποια αλλαγή στο ισχύον καθεστώς, οι θεσμοί θα ενημέρωναν την κυβέρνηση και όχι επιλεγμένους δημοσιογράφους». 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top