Ξεπερνούν τα 4.000.000 οι Έλληνες που χρωστούν στην εφορία

Ένας στους δυο κινδυνεύει με κατασχέσεις!

Στα περίπου 94,2 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μετά από την αύξησή τους κατά 890 εκατομμύρια το Νοέμβριο. Συνολικά,  ξεπερνούν  τα 4.000.000 οι Έλληνες που χρωστούν στην εφορία, ενώ ένας στους δυο κινδυνεύει με κατασχέσεις! 

«Ζεις δια της μετατοπίσεως. Μετατοπίζεις το δάνειο για να πληρώσεις τους φόρους. Μετατοπίζεις τους φόρους για να πληρώσεις τη ΔΕΗ. Έτσι κάνουμε όλοι»  δηλώνει στο Star η έμπορος Αλκμήνη Μίσσιου.

«Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Η ελληνική οικονομία είναι βαρέλι χωρίς πάτο.. .Θα κλείσουν κάποια μαγαζιά μέσα στο 2017 είναι βέβαιο. Απλά αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα δεν θα υπάρξει ανάπτυξη. Οι συνάδελφοι ρυθμίζουν αλλά χάνουν τις ρυθμίσεις συνέχεια» επισημαίνει ο Γιώργος Παραγανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης.  

Εκρηκτική ήταν η άνοδος των ληξιπρόθεσμων μόνο τους πρώτους 11 μήνες του 2016.

«Την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις καταδεικνύει το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη το πρώτο ενδεκάμηνο του 2016 έφτασαν τα 12,6 δισ ευρώ»  αναφέρει ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης,  ενώ  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, υπογραμμίζει:  «Βλέπουμε πως το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο είναι στα 94 δις. ευρώ, δηλαδή το μισό ΑΕΠ της χώρας. Αν νομίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι μπορούν να αποπληρωθούν αυτές οι οφειλές πλανώνται πλάνην οικτράν».  

Μέσα στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016 οι κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών του Δημοσίου, αυξήθηκαν από 695.00 σε 826.000.   Δηλαδή, μέσα στους πρώτους 11 μήνες του 2016 επιβλήθηκαν 131.000  νέες κατασχέσεις! 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top