Ούτε για δείγμα POS στις λαϊκές αγορές! –Ρεπορτάζ STAR

Οι παραγωγοί και επαγγελματίες βρίσκονται σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομίας

Μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να χτίσουμε το αφορολόγητο χρησιμοποιώντας πλαστικό χρήμα, αλλά δεν έχουν εφοδιαστεί με POS όλα τα καταστήματα και οι υπαίθριες αγορές! Τουλάχιστον ούτε ένα POS δεν βρέθηκε στη λαϊκή αγορά του Μεταξουργείου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το STAR.

Όπως ανέφεραν παραγωγοί και επαγγελματίες,  βρίσκονται σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομίας, από το οποίο τους διαβεβαίωσαν προφορικά, ότι όποιος δεν θέλει ας μην έχει POS, αρκεί να βάλει μία ταμπέλα, που να το αναγράφει.

Την ίδια ώρα, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν αρνητικά το θέμα, καθώς δεν θέλουν να χρησιμοποιούν POS επειδή δυσκολεύονται.

Μένει να δούμε τι θα περιλαμβάνει η εγκύκλιος, η οποία ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι αναμενόταν να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2017 η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Ο λόγος που το μέτρο ξεκινά από εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης σχετίζεται με το γεγονός ότι εκεί εμφανίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φορολογικών παραβάσεων για μη έκδοση αποδείξεων.

Στο νομοσχέδιο για το «πλαστικό χρήμα» προβλέπεται η επέκταση της υποχρέωσης αυτής σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα στο 2017 (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ).

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top