Καμπανάκι από το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών: ΚΙΝΔΥΝΟΣ για «Italexit»!

"Το βιοτικό επίπεδο στην Ιταλία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2000. Αν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί δεν θα θέλουν άλλο την Ευρωζώνη", σημείωσε ο επικεφαλής

Καμπανάκι από το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών:  ΚΙΝΔΥΝΟΣ για «Italexit»!

Για τον κίνδυνο εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη προειδοποιεί ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo, Clemens Fuest.

Όπως μεταδίδει στο Reuters, ο ίδιος μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι Ιταλοί θα θελήσουν, κάποτε, να αποχωρήσουν από το ευρώ, εάν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης δεν βελτιωθούν. "Το βιοτικό επίπεδο στην Ιταλία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2000. Εάν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί θα πουν σε κάποιο στάδιο: Δεν θέλουμε άλλο την Ευρωζώνη", σημείωσε ο Fuest.

Ακόμη, ανέφερε πως εάν το γερμανικό κοινοβούλιο καλούνταν να εγκρίνει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης για την Ιταλία, θα σήμανε κινδύνους για τους Γερμανούς φορολογούμενους, "το μέγεθος των οποίων δεν είναι γνωστό και δεν μπορεί να ελεγχθεί". 

Όπως είπε, οι Γερμανοί βουλευτές δεν θα συμφωνούσαν με κάτι τέτοιο.  Σημειωτέον, πάντως, πως η Ιταλία δεν αναζητά τέτοιου είδους πρόγραμμα διάσωσης, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στις προσπάθειες αποκατάστασης του τραπεζικού τομέα, ξεκινώντας με τη διάσωση της Monte dei Paschi.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top